påske og sunn påskemarsipan

 • 01.04.2015 - 09:27

Heisann dere! Og GOD PÅSKE! Håper dere har det fint.

Idag ville jeg dele oppskrift på sunn/sukkerfri og megaenkel påskemarsipan. Denne har få ingredienser og er kjempelett å få til.

Du trenger:

1 eggehvite

40 gram mandelmel

ca 2 ss sukrin gold

2-3 dråper mandelessens

sukkerfri sjokolade (eller man kan bruke hva som helst av annen sjokolade; lys, mørk eller hva man vil)

Jeg tok mandler i en food processor og malte dem til mandelmel. Deretter hadde jeg alle ingrediensene i en bakebolle og blandet/knadde deigen godt. Form masipanen i den formen du vil, feks; kuler, pølser, egg osv. Sett dem på et brett eller en tallerken inn i kjøleskaper i ca en halv time. Smelt sjokoladen i microen eller vannbad så lenge. Ta så marsipanen ut av kjøleskapet og dypp den i sjokoladen og stø på strøssel. Deretter setter du dem litt tilbake i kjølespapet igjen for at sjokoladen skal stivne ordentilig.... også er de klare til å spises! hihi.Ble de ikke litt søte? Det trenger ikke være vanskelig eller ta lang tid å lage hjemmelaget, sunn, digg og fin påskemarsipan. Håper det smaker. Ha en deilig påske videre!

 

- Sara Eline

den internasjonale vaffeldagen

 • 25.03.2015 - 20:24

Hei! Idag er det jo den internasjonale vaffeldagen og jeg måtte jo lage vafler til lunsj. Røren jeg brukte er veldig god og den er også megaenkel og rask å smelle i sammen! Oppskrift og fremgangsmåte kommer her:

♡ 2 store egg

♡ 1 stor ss mager kesam

♡ ca 90-100 g havremel (se ann røren)

♡ 1 ss chiafrø

♡ 1 ts kardemomme (dette kan du også droppe, men jeg synes det er såå godt i vafler)

♡ 1 ts salt

♡ litt over 1/2 ts bakepulver

♡ Melk til røren er passende i konsistens, den kan gjerne være ganske rennende (da får du også fler, hihi)

♡ Du kan også tilsette sukker/sukrin i røren om du vil ha ordentlige søte vafler, men jeg synes ikke det er så godt å ha de altfor søte, for om jeg dropper sukrinen (og evt kardemommen) så passer de til alle typer pålegg. Både salt og søtt.

Denne oppskriften ga meg ca 4-5 vafler, så her er det bare å doble eller triple ivei om du er glad i vafler!

Visp eggene god sammen.

Tilsett havremel (eller havregryn), salt, kardemomme og bakepulver. Rør godt sånn at alt er godt blandet, tilsett så chiafrøene.

♡ La røren svelle i ca 10 min og stek i vaffeljern på litt over middels varme til de er gylne.

♡ Nå er det bare å nyte gode, sunne og mettende vafler til lunsjen, i matpakken, til middag, til frokost, til kvelds eller hva du måtte ønske :D

Håper det smaker!

 

- Sara Eline

DEILIGE, SUKKERFRI OG SUNNE HAVREKJEKS

 • 19.03.2015 - 21:34

God torsdagkveld dere! Håper deres dag har vært topp. Idag ville jeg dele oppskrift på noen veldig gode havrekjeks. Havrekjeksene kan nesten spises som et mellommåltid fordi de er ganske mektige, ekstra gode og mettende blir de jo med pålegg på. Denne oppskriften er også ifra den flinke og inspirerende Linda Stuhaug, bloggen hennes finner dere her.

Oppskrift:

♡ 3 dl havregryn/byggryn

♡ 1 dl melk

40 g smør/ cocosa

♡ 1 ss sukrin gold 

♡ 1 ts bakepulver

♡ 1 ss mel, her kan du velge selv hvilken meltype du vil bruke

♡ 1 ts salt

♡ Litt kardemomme og kanel

Jeg har laget disse havrekjeksene to ganger og synes versjonen over er allerbest til søtt pålegg. Hvis jeg vil ha dem til salt pålegg så kutter jeg ut sukrinen og smakstilsetningene og tilsetter litt mer salt.

Fremgangsmåte:

♡  Ha havregrynen og melken sammen i en bolle og la dette svelle noen få minutter.

♡ Bland inn resten av ingrediensene og rør godt sammen.

♡ Kjevle deigen ut på kjøkkenbenken sånn at den er noen mm tykk og skjær/stikk ut kjeks i den formen du vil ha. Legg over på stekebrett.

♡ Sett inn i forvarmet ovn på 180-200 grader og stek til de får en fin gylden farge. 15-20 minutter. Om du vil ha skikkelig sprøe kjeks er det lurt å la de stå i ettervarmen i ovnen i 30 min eller så lenge du orker å vente.

♡  Nå er det bare å nyte med ønsket pålegg!

Jeg synes deigen var såå god at jeg sparte noen rester av den til slutt, hihi ;-)

Ha en fin kveld videre!

- Sara Eline

- Middagspai med søtpotet bunn! -

 • 16.03.2015 - 21:49

Hei dere, god mandag! Idag ble det middagspai med søtpotetbunn alá Linda Stuhaug til middag, og den ble veldig god! Søtpotet kan brukes til "alt" (hehe, nesten) og den har en sånn digg smak. Denne middagspaien er mektig og man holder seg mett lenge. Jeg deler oppskriften nedenfor, og du kan også finne den her.

Til selve bunnen trenger du en søtpotet i passe størrelse, jeg brukte selv en på 400 gram, 1 egg, 120 gram havremel og ønsket krydder.

Del søtpoteta i ca 4 deler og bak den i mikroen i 10 min til den er blitt mør.

Ta av skallet og kjør den i foodprosessor til den blir så og si klumpfri.

♡ Tilsett egg og havremel og bland til alt er blandet godt. Krydre med det du vil, jeg brukte chili, salt, pepper, cummin og paprikakrydder. Smak deg frem til hvordan du vil den skal være.

♡ Nå trykker du/fordeler du paideigen i en paifor.

♡ Forstek bunnen på ca 200 grader i 15 min.

Her er bunnen før den er forstekt.

Til paifyllet trenger du: 5 egg, 1,5 dl melk, valgfrie grønnsaker (jeg brukte paprika, brokkoli, champinjong, purre, løk, mais), krydder og kjøtt. (jeg rullet heller inn kyllingfilet i strandaskinke, stekte i panna og serverte ved siden av paien i tillegg til en salat)

♡ Visp sammen egg, krydder og melk og kutt opp grønnsaker. Ha dette i paiformen og stek på ca 200 grader i 25-35 min, følg med på stekingen etterhvert (eggeblandingen skal være gjennomstekt og stivnet)

Her er paien med alt fyllet før jeg satte den i ovnen

Etter omkring 30 min i ovnen var den ferdig og så slik ut, klar til servering!

Håper det smaker! 

Ha en fin kveld videre.

- Sara Eline

RUNDE HAVREBRØD

 • 14.03.2015 - 12:33

Hei dere og god lørdagsformiddag! Idag kommer oppskrift på nok et havrebrød. Jeg har delt oppskrift på havrebrød tidligere og de veldig gode, men jeg er glad i litt variasjon og disse er laget på en litt annerledes måte. Havrebrødene nedenfor kan også brukes på to måter, både til salt og til søtt pålegg. Jeg krydret noen av mine litt ekstra med oregano og de passet perfekt til skinke, egg og salte pålegg. De som ikke er krydret på noen måte er gode til søtt pålegg, for eksempel med banan og cottage cheese, kan også tilsette noen dråper vaniljeessens for mer søtlig smak. Nam! Brødene er sunne, mettende, erergirike, proteinrike OG ikke minst superenkle å lage. (megagode å ha med i nisteboksen også) Oppskrift og bilder kommer her:

Oppskrift til ca seks havrebrød:

♡ 150 g havrebryn

♡ 3 egg

♡ 150 g cottage cheese

♡ salt, krydder, vaniljeessens osv etter ønske.

Fremgangsmåte:

♡ pisk eggene, tilsett havregryn og cottage cheese. (og evt krydder osv) Bland godt sammen og fordel på bakepapirkledd stekebrett og trykk dem ned til passe tykkelse. Stek på 200-220 grader midt i ovnen i 10-15 min. (spørs litt hvor tykke man lager dem) Easypeasy like that!Håper det smaker!

Nå drar jeg straks av gårde på jobb, ønsker dere en super lørdag i finværet :D

- Sara Eline

- energirik og proteinrik lunsj -

 • 12.03.2015 - 13:09

God formiddag dere! De siste dagene har vært litt travle, og jeg har derfor ikke fått oppdatert dere her på bloggen. Det synes jeg er dumt, men nå er jeg tilbake. Etter dagens treningsøkt trengte jeg virkelig litt ekstra påfyll med energi og lagde meg en stor og god bolle med havregrøt. Jeg spiser som regel havregrøt til frokost hver dag for å være klar for en hard treningøkt, og da pleier jeg som regel å gjøre det på den ekle måten og bare slenge den i mikroen.. Men til lunsjen idag hadde jeg jo litt bedre tid så jeg kokte den for en gangs skyld på ordentlig vis. Synes kaaanskje den blir littebitt bedre i smak og konsistens når man gjør det sånn. Dagens bolle havregrøt (byggrynsgrøt) er laget på; bygggryn, kanel, cottage cheese og en miniteskje kakaopulver for å få litt sjokosmak. Toppet den med mandler, tranebær, chiafrø, banan og yoplait sin bringebæryoghurt med ekstra proteiner. Mmm, godt! Blir jo aldri lei den derre havregrøten.Nå skal jeg stelle meg og gjøre meg klar for noen timer på jobb! Håper dere har en god dag :D

 

- Sara Eline

mandag og focaccia

 • 09.03.2015 - 19:43

Heihei! Håper dere har hatt en fin dag sålangt. Jeg lovte vel egentlig at jeg skulle blogge litt mer variert og ikke bare om mat og forskjellige matoppskrifter, men matlaging er noe av det jeg bruker mye av tiden min på så det må nok nødt til å bli litt matblogging her, hehe. MEN det kommer annet også ;-) Til middag idag ble det suppe og da synes jeg det er ekstra godt å enten ha rundstykker eller ferskt brød ved siden av. Idag laget jeg en grov focaccia til å ha ved siden av og det ble veldig godt. Oppskrift og bilder kommer her:

 Oppskrift:

3 dl speltmel

♥ 2 dl hvetemel

♥ 1 dl kruskakli

♥ 2 dl sammalt hvete

♥ 2 dl grov rug

♥ 1 dl fin rug

♥ 1 1/5 ts salt

♥ 1 pakke tørrgjør

Rosmarin, timian, basilikum og maldonsalt

♥ ca 6 ss olivenolje

Fremgangsmåte:

- Varm opp fingervarmt vann og tilsett gjæren i vannet. Bland melet, gjæret, saltet og 3 ss olivenolje sammen i en kjøkkenmaskin og elt til en fin og jevn deig. Når deigen er eltet ferdig dekker du den med et kopphåndkle og setter den til heving en times tid på et lunt sted til den er hevet seg til dobbel størrelse. Nå er det bare å kna deigen litt og fordele den på et bakepapirkledd stekebrett. Når deigen er fint fordelt på brettet fordeler du de 3 spiseskjeene som er igjen av olivenoljen på deigen og lager små "groper" i den med fingertuppene. Dryss over litt timian, rosmarin, basilikum og maldonsalt. La focacciaen etterheve i ca 15 min før du setter den inn i forvarmet ovn på 220-225 grader (se an ovnen, alle ovner steker forskjellig) og steker den til den er gjennomstekt og har fått en gylden skorpe, ca 20 min. Denne oppskriften er veldig enkel og focacciaen ble kjempegod!

 Håper det smaker!

- Sara Eline

 

SUNNE, DIGGE MINIPIZZAS

 • 06.03.2015 - 13:35

Hei dere og god fredag! Endelig hælj igjen, deilig :-) Det har blitt litt mye matblogging i det siste, men lover å gå over til litt mer variert blogging. Før jeg gjør det vil jeg bare tipse dere om noe digg å servere på fredagskvelden, hihi. Jeg har nok en gang brukt de gode speltlompene, men har laget dette før med fullkorntortillas og det er minst like godt. Her kommer fremgangsmåten og noen bilder av dagens MINIPIZZAER:


- For å lage minipizza trenger du: speltlomper (evt. havrelomper, tortilla- lefser o.l), tomatsaus/pizzasaus, strandaskinke, mais, champinjong, løk, paprika og mozzarella ost. 

Forvarm ovnen til ca 200 grader.


- Begynn med å stikke ut passelige "minipizza- bunner" og fordel i formene. Her har jeg bare brukt bunnen på hermetikkboksen og stukket ut.


- Fordel pizzasaus på pizzabunnene.


- Kutt opp ønskede grønnsaker i passende biter. 

- Fordel fyllet på pizzabunnene.

- Topp med mozzarellaost, strandaskinke og ønsket krydder. Jeg brukte pizzakrydder og oregano.

Sett brettet med minipizzaene inn i ovnen og stek i 10-15 min til osten er blitt gylden.

Avkjøl bittelitt på rist og server!

Håper det smaker! Disse er forresten like gode kalde som varme, så smarte og mettende å ta med seg i nisteboksen! Det skal i hvertfall jeg gjøre idag.

Håper dere har en fin fredag!

- Sara Eline

- SPELTLOMPER MED SPRØSTEKT STRANDASKINKE, EGG OG FRISKE GRØNNSAKER -

 • 05.03.2015 - 14:53

Mmm, lunsjen idag var deilig! Idag ble det to speltlomper sammen med sprøstekt strandaskinke, egg og blandt annet sukkererter, rødbiter, agurk og tomat. Veldig god kompo på lunsjtallerkenen spør du meg :-) Det er så utrolig mye forskjellig man kan bruke speltlompene til, hvis jeg måtte valgt ut tre favoritter tror jeg det måtte ha blitt superspeltlompenachos med hjemmelaget guacamole, speltlompepizza og speltlompelasagne. Og hvis noen av dere er som meg og foretrekker noe søtt etter middagen så må jeg anbefale banan, cottage cheese, kanel, peanuttsmør og syltetøy innrullet i speltlompe, det er bare såå godt. Er ikke så mye som slår den smakskombinasjonen, hihi. Nå er jeg straks på vei til jobb, ønsker dere en super torsdag videre!- Sara Eline

DAGENS FROKOST: BANANPANNEKAKER

 • 04.03.2015 - 11:02

God formiddag dere! Håper dere har hatt en fin start på dagen. Idag kommer et lite frokosttips. Jeg spiser havregrøt til frokost så og si hver dag, og det kan være godt å bytte den ut med noe annet noen dager. Det er deilig å få litt variasjon i frokosten også. (Selvom ingenting slår den faste,  gode havregrøten man kan variere i det uendelige!) Frokosten idag ble derfor noen sunne, mettende og saftige bananpannekaker toppet med cottage cheese og frisk frukt. De ble forresten veldig gode og røra er smelt i sammen  på bare noen få minutter på kjøkkenet! Bilder og oppskrift kommer her:Så til den superenkle oppskriften:

♥ 1 stor banan

♥ 2 egg

♥ 1 ts natron

♥ 1 ts kardemomme

♥ 1- 2 ts kanel

♥ 1 ss chiafrø (valgfritt)

♥ 4-5 dråper vanile essens (valgfritt)

♥ valgfritt mel til passe konsistens. (jeg brukte litt havremel og litt speltmel)

Visp sammen til en fin røre og stek på litt ca middels varme så de ikke brenner seg! Og nyt frokosten/lunsjen :-)

Man kan toppe med hva man vil, jeg brukte cottage cheese, epler, bananer og druer i biter + et lite dryss kanel.

 

Ønsker dere en super Onsdag videre.

- Sara Eline

SUNT OG DIGG MIDDAGSTIPS

 • 28.02.2015 - 10:17

God lørdagsmorgen dere! Håper dere har en fin helg så langt. Idag er det jobb som står på planen min, det blir gøy! Over til middagstipset; kyllingfilét innrullet i strandaskinke, frisk salat, rosenkål og bulgur. Det høres kanskje ut som en merkelig kombinasjon, men det er faktisk en veldig god kombinasjon på en middagstallerken etter min mening og jeg lover deg en stk mett mage. Dette er rett og slett easypeasy, raskt og veldig godt!

Du trenger:

♥ Kyllingfilet ♥ strandaskinkeBulgur ♥ Rosenkål/brokkoli ♥ banan, avokado, paprika og agurk ♥ Kyllingkrydder, salt, pepper

Fremgangsmåte:

Kok opp vann + salt og tilsett bulgur. Bulguren må stå å svelle i 20-30 min (til det ikke er mer vann igjen) så det kan være lurt å gjøre dette litt før

Skjær opp kyllingfileten i litt store strilmer/biter og surr strandaskinke rundt. Krydre med valgfritt krydder og stek i panna til bitene er gjennomstekt.

Kok opp vann og tilsett rosenkål, brokkoli eller hva du måtte ønske.

Skjær opp avokado, agurk, paprika og banan til en salat... og tada, klart til servering!

Håper det smaker.Ha en god lørdag videre!

 

- Sara Eline

HJEMMELAGET BULGURBRØD à la SARA

 • 26.02.2015 - 20:55

God torsdagskveld dere! Idag prøvde jeg meg på å bake med noe jeg ikke har bakt med før, nemlig bulgur. Bulgur spiser jeg som regel helst til middag og i salater ellers, men jeg hadde lyst til å prøve dette kornet i en slags type brød. Og nedenfor kommer resultatet av et skikkelig godt, sunt, mettende og næringsrikt bulgurbrød.Jeg synes bulgur minner ganske mye om couscous, men smaken og konsistensen er litt annerledes og bulgurkornet er også enda litt mer næringsrikt en det couscousen er.  Et bulgurkorn er også litt større fordi en større del av kornet er bevart i forhold til couscous. Bulgur er en veldig god kilde til både fiber og protein. Pasta, ris og poteter kan for eksempel erstattes med bulgur, litt mer næringsrikt er det også. Jeg elsker bulguren akkurat som den er og kan gjerne spise den med skje, men for å få litt ekstra smak på den kan du jo enten ha buljong eller et godt krydder i vannet når du lager den. Men nå frem til oppskriften på brødet:

Oppskrift på bulgurbrød:

♥ 2 dl bulgur

♥ 4 dl vann

♥ 100 g hvetemel

♥ 150 g speltmel

♥ 50 g grov rug

♥ 100 g sammalt hvete (kan også bruke havremel og andre meltyper)

♥ 50 g byggryn

♥ 1,5 dl kruskakli

♥ 1 1/5- 2 ts salt

♥ 1 1/5 ts bakepulver

♥ ca 2 dl melk, eller til deigen er passe i konsistens

Fremgangsmåte:

♥ Kok opp vann og tilsett bulgur i en bolle sammen med det kokende vannet (bulguren skal ikke koke opp, den skal kun stå i vannet som har kokt) dekk til bollen og la stå i 20-30 min til bulguren har trekt inn alt vannet.

♥ Sett ovnen på ca 225 grader

♥ Bland alt det tørre i en bolle og tilsett melken.

♥ Rør godt inn bulguren (som nå har svellet i ca 20-30 min) til alt er godt blandet sammen. Deigen skal være litt klissete.

♥ Kna deigen godt og fordel/trykk ned på et bakepapirkledd stekebrett. Den skal være noen få cm tykk.

♥ Sett inn i ovnen på midterste rille og stek i ca 20-25 min, se an steketiden. Brødet skal være gjennomstekt og få en gylden skorpe

Jeg ble veldig fornøyd med oppskriften og er helt sikker på at jeg kommet til å bake dette maaange ganger, det ble så godt. 

Håper dere har en fin kveld!

 

- Sara Eline

OPPSKRIFT: GROVE RUNDSTYKKER

 • 24.02.2015 - 20:22

God tirsdag dere! Igår laget jeg de beste rundstykkene (tror jeg) jeg noen gang har laget, de var ihvertfall fantastisk gode om jeg får lov å si det, hihi.  Denne gangen ble det en god blanding av alt. Rundstykkene smakte like godt, om ikke bedre dagen etter! Megagode til både frokost, lunsj, middag og kvelds. Supre å ha med seg i lunsjboksen med noe godt pålegg eller ved siden av en salat. Så til bilder og oppskrift:

Oppskrift:

♥ 8 dl vann ♥ 2 dl skummet kulturmelk ♥ 2 ts salt ♥ 1 pakke tørrgjær ♥ 1 dl havregryn ♥ 3 dl grovt rugmel
♥ 4 dl sammalt hvete ♥ 5 dl hvetemel ♥ 2 dl kruskakli ♥ 1 egg til pensling ♥ 4 ss smør Sesamfrø, valmuefrø og linfrø til topping

Fremgangsmåte:

Varm opp vannet til 37 grader, rør inn gjæren i vannet.

♥ Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, men la litt av hvetemelet være igjen.

♥ Bland de våte og de tørre ingrediensene til en fast og fin deig i kjøkkenmaskinen (den kan godt være bittelitt klissete, men tilsett gjerne litt mel når du skal kna og rulle ut deigen etterpå)

♥ Dekk bollen med et lite håndkle og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time.

♥ Kna deigen, del opp i like store emner, rull ut rundstykker og legg på bakepapirkledd stekebrett.

♥ La rundstykkene etterheve i 20- 30 min.

♥ Pensle med egg og topp med frø.

♥ Forvarm ovnen til 225 grader. (husk at det ofte er litt temperaturforskjell fra stekeovn til stekeovn) Stek i 15- 20 min til de er gjennomstekt og har fått en fin og gylden skorpe.

Håper det smaker! Ønsker dere en fin tirsdag videre :-)

 

- Sara Eline

- Jordbær, banan, bringebær og blåbærsmoothie -

 • 23.02.2015 - 13:45

Hei dere! Da var jammen meg mandagen her igjen, deilig. Jeg laget meg en veldig god og mettende smoothie til lunsj etter trening idag og jeg tenkte jeg ville dele oppskriften med dere.. So here we go:

Oppskrift til ca 2 personer:

♥ 3-4 dl frossen jordbær, banan og blåbær blanding
♥ 2 beger ønsket yoghurt (jeg brukte Yoplait sin med bringebærsmak og litt ekstra proteiner)

1 1/5- 2 dl appelsinjuice
♥ noen ekstra isbiter

Kjør smoothieblandingen til en jevn og fin smoothie, hell over i glass, pynt med litt frukt og server! :-) Jeg hadde også noen teskjeer cottagecheese, litt kanel og litt chiafrø i til slutt etter bildene ble tatt, hihi.

Håper den faller i smak!

Ha en god mandag videre :-) 

 

- Sara Eline

SUNNE, SAFTIGE OG ENKLE HAVREBRØD

 • 17.02.2015 - 20:54Oppskrift på et stort eller to mindre havrebrød (til ca 3 pers)

2 egg

60-70 g havregryn og 60-70 g byggryn (havremel kan også brukes)

♥  ca 3 ss mager kesam (her er det også godt med enten cottage cheese eller gresk yoghurt)

5-6 dråper vaniljeessens (kan droppes om du ikke ønsker litt søtlig smak)

1/5 ts salt

1 toppet teskje bakepulver

♥ 1 ss chiafrø

♥ Linfrø, sesamfrø og valmuefrø til topping

Fremgangsmåte:

Visp først eggene, deretter tilsetter du resten av ingrediensene og rører godt. Fordel røra/deigen utover på et bakepapirkledd stekebrett. Form brødene i den størrelsen du ønsker. Stekes på ca 200 grader til det har fått en gylden "skorpe", ca 7-10 min. Avkjøl og server! :-)

Ha en fin tirsdagskveld videre!

 

- Sara Eline

supernachos

 • 15.02.2015 - 00:05

God lørdagskveld! Jeg er veldig glad i lørdagssnacks (og mandagssnacks, tirsdagssnacks osv, hihi ;) ), men jeg prøver å sunnifisere det så godt som mulig. Supernachos laget av enten spelt eller havrelomper er noe av den beste lørdagssnacksen jeg vet om. Det er såå godt!... og ikke minst superenkelt å lage, ferdig på bare få minutter.

♥ 1: Legg så mange speltlomper/havrelomper du ønsker oppå hverandre og skjær dem i små pizzabiter med et pizzahjul.

♥ 2: Fordel dem på et stekebrett og pensle med vann for at de skal bli ekstra sprø.

♥ 3: Krydre med det krydderet du vil.

♥ 4: Topp evt. med litt pesto og mozzarellaost.

♥ 5: Sett inn i ovnen på varmluft til de er gylne.

Easypeasy like that!

Oppskrift på sunn og digg hjemmelaget guacamole:

♥ 1 avocado ♥ 1-2 ss mager kesam ♥ salt og pepper etter smak ♥ bittelitt chili ♥ hvitløk

Miks sammen og server!


Håper dere har hatt en superduper lørdag :-)

 

- Sara Eline

 


sunt og godt frokost/lunsjtips

 • 10.02.2015 - 09:29

God morgen

Idag kommer jeg med et lite lunsjtips til dere! Jeg kommer sikkert til å komme med flere lunsjtips, men starter med dette. Lunsj er etter min mening kanskje det beste måltidet i løpet av dagen, for da er jeg som regel litt ekstra sulten. Om du er ekstra sulten om morgenen kan du jo også lage dette til frokost! Det er ikke alltid man har like lyst på frokost, enten fordi man er lei av å spise den samme frokosten hver dag eller fordi man tenker at hvis man skal lage noe litt anderledes så tar det for lang tid. Å lage frokost trenger ikke nødvendigvis å ta lang tid, måltidet nedenfor tok meg bare noen få minutter! Her kommer det:

♥ noen spiseskjeer med gresk yoghurt. Jeg pleier som regel å bruke cottage cheese, men her kan du jo bruke hva slags "yoghurt" du vil! 

♥ tilsett bananbiter

♥ deretter litt druer

♥ litt appelsin

♥ ... og litt hjemmelaget granola, havregryn eller annet etter ønske

♥ bland sammen og topp med chiafrø og kanel og tadaa; frokost :-)

Nå skal jeg gjøre meg klar til en fin dag med jobb og kurs. Ønsker dere en god tirsdag!

 

- Sara Eline

morsdag og sunn saftig gulrotkake

 • 08.02.2015 - 17:22

Hei og god søndag dere! 

Idag er det morsdag, og det er jo en perfekt anledning til å bake kake! Er det noe jeg elsker så er det å bake, så det passet meg helt perfekt idag :-) Idag ble det gulrotkake à la Linda Stuhaug og oppskriften kan dere finne her. Kaka ble utrolig god og det tar bare noen minutter å slenge den sammen! 

Noen andre som har bakt kake idag? :-) 

Ha en god søndag videre! 

 

- Sara Eline 

homemade banana and oatmuffins

 • 06.02.2015 - 21:54

Er det noe jeg er veldig glad i så er det å bake, eksprimentere og bruke tid på kjøkkenet. Idag prøvde jeg ut en ny oppskrift på noe så deilig som banan og havregrynsmuffins! De ble veldig gode så da tenkte jeg at jeg ville dele oppskriften med dere. Muffinsene er superenkle å lage, sunne og mettende og man kan med god samvittighet spise dem både til frokost, lunsj og kvelds ;-)

 

Oppskrift: 

♥ 100 g havregryn/byggryn  

♥ 160 g sammalt hvete fin

♥ 100 g havremel, hvetemel eller annen type mel  

♥ 2 ts kanel  

♥ 1/2 ts natron

♥ 80-100 g sukrin gold (kommer litt an på hvor søte/modne bananene er fra før)  

♥ 2 egg  

♥ ca 185 g gresk yoghurt naturell (eller annen naturell yoghurt) 

♥ 1/4 kopp valgfri olje   

♥ 2 moste medium-store bananer

♥ 5-7 dråper vaniljeessens 


 

Fremgangsmåte: 

♥ 1: sett ovnen på 200 ºC

♥ 2: visp egg, yoghurt og olje sammen i en bolle, tilsett moste bananer og visp litt til

♥ 3: ha i mel, kanel, natron, havregryn og sukrin gold, rør dette sammen til en fin deig/røre (skal ikke vispes)

♥  fordel i muffinsformer (topp med bananskiver om du vil) 

♥ sett muffinsene inn i ovnen på midterste rille i 10-15 min til de er gyldne og fine i fargen


 

♥  avkjøl på rist og server! 

Håper det smaker.

  

 

- Sara Eline


VelkommenJeg er en jente på 20 år som interesserer meg for sunn matlaging, trening, mote og skjønnhet.

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

hits