sjokofudgebrownie

  • 27.03.2015 - 14:25

Gooood fredag dere! Her om dagen ble jeg spurt av en kollega om jeg ville bake en kake for henne som hun skulle servere i et selskap, og det ville jeg selvfølgelig veldig gjerne gjøre. Det ble sjokoladekake! Jeg synes oppskriften er veldig enkel og det går også veldig raskt med denne kaken (bortsett fra at den burde kjøles ned i kjøleskap i ca 1 time, til den er kald, før du topper den med krem.. ellers vil bare kremen skli av) Her kommer oppskrift på sjokofudgebrownie :D

Ingredienser:

♡ 230 g smør

♡ 500 g sukker

♡ 4 egg

♡ 150 g kakao

♡ 1 ts salt

♡ 1 ts bakepulver

♡ 170 g mel

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele på svak varme.  Når smøret er smeltet, tar du kjelen av plata og tilsetter sukkeret. Sett så kjelen tilbake på plata på svak varme til sukkeret har smeltet.


Ha så eggene i en kjøkkenmaskin og visp med håndvisp til eggende er godt vispet sammen.


Så tilsetter du salt, kakao og bakepulver og lar kjøkkenmaskinen røre dette godt.


Deretter tilsetter du blandingen av sukkeret og smøret som du smeltet tidligere og bland godt.


Ha så i hvetemelet og rør godt sammen!

Nå heller du sjokofudgebrownierøren over i en ildfast form dekket med bakepapir og steker den på ca 180 rader i ca en halv time. Se an kaken ved å stikke en pinne i den, det skal henge bittelitt "kakedeig" igjen på den, men den skal ikke være rennende.

Imens kaken står i ovnen kan man lage sjokofudgefrostingen så lenge. Oppskrift her:

Ingredienser:
♡ 150 g romtemperert/mykt smør

♡ 200 g melis

♡ 30 g kakaopulver

♡ 2 ss lunka melk

♡ 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

♡bland sammen melisen og smøret, sil inn kakaopulver. Tilsett så melk og vanilje og mix godt sammen til den ser slik ut! Lett og luftig. 


Nå har vi kommet til pyntingen, det morsomste etter min mening! Jeg valgte å pynte med knuste peanøtter og friske bringebær, perfekt topping til en ellers mektig kake.

Ha frostingen i en krempose med en tipp du synes passer og lag roser eller noe lignende på toppen av kakestykkene, stikk så et bringebær på hvert stykke før du strør over knuste peanøtter. Klart til servering!


Oppskriften fant jeg på bloggen til flinke mylittlekitchen.no

Håper det smaker! Ha en god fredag og HELG :D


- Sara Eline

- BROWNIE MUFFINS -

  • 22.03.2015 - 15:05

Hei dere! I anledning min lillesøsters bursdagsselskap har jeg laget browniemuffins. Oppskriften fant jeg på bloggen til flinke Thea, hun lager så mye som ser så godt ut! I tillegg er hun utrolig flink med bilder. Oppskrift og fremgangsmåte på på saftige browniemuffins kommer her:

Til ca 16 små eller 24 vanlige muffins trenger du:

♡ 2 egg

♡ 3 dl sukker

♡ 100 g smeltet smør

♡ 2 dl hvetemel

♡ 1 ts vaniljesukker

♡ 3 ss kakao


Pisk sammen egg og sukker til det blir eggedosis


Tilsett mel, kakaopulver og vaniljesukker


Bland inn smøret

Fordel røra i muffinsformene. Sett inn i ovnen på omtrent 200 grader og stek i 12-15 min til de er stekt, men alikevel saftige inni.


Dryss litt melis over og de er klare til servering! Disse er kanskje allerbest å servere lunkne med en kule vaniljeis ved siden av, men de kan også hvile noen timer før servering. Browniemuffinsene er jo myke inni, så de holder seg jo "ferske" leeenge!Ønsker dere en fin søndag videre!

- Sara Eline

 

- SOMMERKJOLEINSPO -

  • 01.03.2015 - 20:41

Hei dere! På late søndager slapper jeg ofte av med å se på nyheter som har dukket opp i forskjellige nettbutikker. Det kommer bare mer og mer fint og man ser fort at sommerklærne tar over for de tykke, varme vinterklærne og det er deilig! Synes sommerkjolene nedenfor er såå fine og gleder meg veldig til jeg kan bytte ut strømpebuksa med solbrune ben!

                                                HER                                                                                        HER
                                                          HER                                                                 HER      

                                                HER                                                                                         HER

                                                   HER                                                                                        HER


                                                       HER                                                                         HER

______________________________________________________________________________________________________

Idag er det 1. mars og det betyr at vi allerede har kommet til den første vårmåneden! .. Og det igjen betyr jo at vi nærmer oss varmere og lysere tider, hihi :-) Denne søndagen her har  rett og slett vært en veldig slapp dag og det har igrunn vært ganske deilig! Uken som kommer blir ganske travel for meg, så jeg tror det var lurt å lade opp litt. Nå er det bare litt rydding som står på planen før jeg skal kose meg med en god film!

Hvordan har deres søndag vært? :-)

- Sara Eline

MINIMALISTISK STIL

  • 21.02.2015 - 23:10

ååh som jeg elsker denne stilen her. Lyst, rent og stilfullt. Akkurat slik jeg ønsker å engang ha det i mitt eget hjem, men gjerne med litt romantiske trekk innimellom her og der. Jeg synes fort det kan bli litt "kaldt" eller "tomt" om man har en helt ren minimalistisk stil, derfor kunne jeg godt tenke meg å heller ha deler av det, og heller litt flere steder i leiligheten. Jeg gleder meg virkelig til jeg skal planlegge og lage mitt helt eget. Har vel allerede planlagt og sett for meg en del av hvordan jeg ønsker å ha det allerede.

iiih, tenk å ha det som på det bildet nederst til høyre her da! Murveggen, trappen, teppet.. alt. Råfint.

Jeg tror den minimalistiske stilen er en stil det er vanskelig å gå lei av siden det er så mange forskjellige muligheter/måter å forme og innrede denne stilen på.

 

Håper dere har hatt en fin lørdag fine dere!

 

-Sara Eline

vårinspo

  • 09.02.2015 - 11:44

Heihei!

Er det ikke deilig at det nærmer seg vår?? Jeg blir så glad av å se at sola skinner om dagen, får en så deilig vårfølelse og det er så mye å glede seg til! En annen ting som virkelig viser at det nærmer seg vår er at butikkene bare får inn mer og mer vårklær i de fineste fargene som bare gjør at du får lyst på alt. Under har jeg plukket ut noen favoritter fra både Nelly og Asos, håper dere finner litt inspirasjon til vårgarderoben :-)

        HER                                                         HER                                      HER                                   HER

 


                  HER                                            HER                                      HER                                        HER

 


                    HER                                               HER                                  HER                                       HER

 

Ha en herlig mandag videre!

 

- Sara Eline


VelkommenJeg er en jente på 20 år som interesserer meg for sunn matlaging, trening, mote og skjønnhet.

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

hits