sjokofudgebrownie

  • 27.03.2015 - 14:25

Gooood fredag dere! Her om dagen ble jeg spurt av en kollega om jeg ville bake en kake for henne som hun skulle servere i et selskap, og det ville jeg selvfølgelig veldig gjerne gjøre. Det ble sjokoladekake! Jeg synes oppskriften er veldig enkel og det går også veldig raskt med denne kaken (bortsett fra at den burde kjøles ned i kjøleskap i ca 1 time, til den er kald, før du topper den med krem.. ellers vil bare kremen skli av) Her kommer oppskrift på sjokofudgebrownie :D

Ingredienser:

♡ 230 g smør

♡ 500 g sukker

♡ 4 egg

♡ 150 g kakao

♡ 1 ts salt

♡ 1 ts bakepulver

♡ 170 g mel

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele på svak varme.  Når smøret er smeltet, tar du kjelen av plata og tilsetter sukkeret. Sett så kjelen tilbake på plata på svak varme til sukkeret har smeltet.


Ha så eggene i en kjøkkenmaskin og visp med håndvisp til eggende er godt vispet sammen.


Så tilsetter du salt, kakao og bakepulver og lar kjøkkenmaskinen røre dette godt.


Deretter tilsetter du blandingen av sukkeret og smøret som du smeltet tidligere og bland godt.


Ha så i hvetemelet og rør godt sammen!

Nå heller du sjokofudgebrownierøren over i en ildfast form dekket med bakepapir og steker den på ca 180 rader i ca en halv time. Se an kaken ved å stikke en pinne i den, det skal henge bittelitt "kakedeig" igjen på den, men den skal ikke være rennende.

Imens kaken står i ovnen kan man lage sjokofudgefrostingen så lenge. Oppskrift her:

Ingredienser:
♡ 150 g romtemperert/mykt smør

♡ 200 g melis

♡ 30 g kakaopulver

♡ 2 ss lunka melk

♡ 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

♡bland sammen melisen og smøret, sil inn kakaopulver. Tilsett så melk og vanilje og mix godt sammen til den ser slik ut! Lett og luftig. 


Nå har vi kommet til pyntingen, det morsomste etter min mening! Jeg valgte å pynte med knuste peanøtter og friske bringebær, perfekt topping til en ellers mektig kake.

Ha frostingen i en krempose med en tipp du synes passer og lag roser eller noe lignende på toppen av kakestykkene, stikk så et bringebær på hvert stykke før du strør over knuste peanøtter. Klart til servering!


Oppskriften fant jeg på bloggen til flinke mylittlekitchen.no

Håper det smaker! Ha en god fredag og HELG :D


- Sara Eline

Thao

27.03.2015 kl.14:44

Åh dette så utrolig godt ut! Tror jeg må lage det en gang. Du lager så mange fristende kaker :)

Iselin Renée

27.03.2015 kl.14:59

det så utrolig godt ut :)

saraelineharaldsen

27.03.2015 kl.15:07

Thao: så koselig å høre! Tusen takk :D

saraelineharaldsen

27.03.2015 kl.15:07

Iselin Renée: tusen takk for det! :-)

Silje Eriksen

27.03.2015 kl.15:32

åhh gu det så godt ut, får vann i munnen! :-)

Silje Helene

27.03.2015 kl.16:03

Det så utrolig godt ut! Nam. God helg :)

Egeo

27.03.2015 kl.18:51

Å nam dette så helt fantastisk ut
hits