HJEMMELAGET BULGURBRD la SARA

  • 26.02.2015 - 20:55

God torsdagskveld dere! Idag prvde jeg meg p bake med noe jeg ikke har bakt med fr, nemlig bulgur. Bulgur spiser jeg som regel helst til middag og i salater ellers, men jeg hadde lyst til prve dette kornet i en slags type brd. Og nedenfor kommer resultatet av et skikkelig godt, sunt, mettende og nringsrikt bulgurbrd.



Jeg synes bulgur minner ganske mye om couscous, men smaken og konsistensen er litt annerledes og bulgurkornet er ogs enda litt mer nringsrikt en det couscousen er. Et bulgurkorn er ogs litt strre fordi en strre del av kornet er bevart i forhold til couscous. Bulgur er en veldig god kilde til bde fiber og protein. Pasta, ris og poteter kan for eksempel erstattes med bulgur, litt mer nringsrikt er det ogs. Jeg elsker bulguren akkurat som den er og kan gjerne spise den med skje, men for f litt ekstra smak p den kan du jo enten ha buljong eller et godt krydder i vannet nr du lager den. Men n frem til oppskriften p brdet:

Oppskrift p bulgurbrd:

♥ 2 dl bulgur

♥ 4 dl vann

♥ 100 g hvetemel

♥ 150 g speltmel

♥ 50 g grov rug

♥ 100 g sammalt hvete (kan ogs bruke havremel og andre meltyper)

♥ 50 g byggryn

♥ 1,5 dl kruskakli

♥ 1 1/5- 2 ts salt

♥ 1 1/5 ts bakepulver

♥ ca 2 dl melk, eller til deigen er passe i konsistens

Fremgangsmte:

♥ Kok opp vann og tilsett bulgur i en bolle sammen med det kokende vannet (bulguren skal ikke koke opp, den skal kun st i vannet som har kokt) dekk til bollen og la st i 20-30 min til bulguren har trekt inn alt vannet.

♥ Sett ovnen p ca 225 grader

♥ Bland alt det trre i en bolle og tilsett melken.

♥ Rr godt inn bulguren (som n har svellet i ca 20-30 min) til alt er godt blandet sammen. Deigen skal vre litt klissete.

♥ Kna deigen godt og fordel/trykk ned p et bakepapirkledd stekebrett. Den skal vre noen f cm tykk.

♥ Sett inn i ovnen p midterste rille og stek i ca 20-25 min, se an steketiden. Brdet skal vre gjennomstekt og f en gylden skorpe

Jeg ble veldig fornyd med oppskriften og er helt sikker p at jeg kommet til bake dette maaange ganger, det ble s godt.

Hper dere har en fin kveld!

- Sara Eline

Tine

26.02.2015 kl.21:02

NAAAAM!

nsker du flge bloggen min? Da kan jeg flge din ogs. Trykk p "legg til som venn" p bloggen min til venstre da :D

Iselin Rene

26.02.2015 kl.21:04

Det s kjempe godt ut :)

ingerslilleverden.blogg.no

26.02.2015 kl.21:04

Det s kjempegodt ut! :D

Synd ungene her fr noia av fr, hehe :)

saraelineharaldsen

26.02.2015 kl.21:24

Iselin Rene: tusen takk :D ha en god kveld!

saraelineharaldsen

26.02.2015 kl.21:25

ingerslilleverden.blogg.no: hehe, det er ikke alle som er like glad i fr ;-) hehe. Tusen takk!

Thao

27.02.2015 kl.07:39

h det s bde sunt og godt ut :) M prve lage meg bulgurbrd en gang. Takk for at du delte oppskriften. Ha en fin helg.

Amalie Fernande

27.02.2015 kl.19:30

Hvor ser de lkre ud, og skn blog du har! :-)

God weekend ♥

www.amaliefernande.dk

saraelineharaldsen

27.02.2015 kl.21:46

Amalie Fernande: tusen takk!! S snill du er. Ha en fin kveld :-)
hits