HJEMMELAGET BULGURBRØD à la SARA

  • 26.02.2015 - 20:55

God torsdagskveld dere! Idag prøvde jeg meg på å bake med noe jeg ikke har bakt med før, nemlig bulgur. Bulgur spiser jeg som regel helst til middag og i salater ellers, men jeg hadde lyst til å prøve dette kornet i en slags type brød. Og nedenfor kommer resultatet av et skikkelig godt, sunt, mettende og næringsrikt bulgurbrød.



Jeg synes bulgur minner ganske mye om couscous, men smaken og konsistensen er litt annerledes og bulgurkornet er også enda litt mer næringsrikt en det couscousen er.  Et bulgurkorn er også litt større fordi en større del av kornet er bevart i forhold til couscous. Bulgur er en veldig god kilde til både fiber og protein. Pasta, ris og poteter kan for eksempel erstattes med bulgur, litt mer næringsrikt er det også. Jeg elsker bulguren akkurat som den er og kan gjerne spise den med skje, men for å få litt ekstra smak på den kan du jo enten ha buljong eller et godt krydder i vannet når du lager den. Men nå frem til oppskriften på brødet:

Oppskrift på bulgurbrød:

♥ 2 dl bulgur

♥ 4 dl vann

♥ 100 g hvetemel

♥ 150 g speltmel

♥ 50 g grov rug

♥ 100 g sammalt hvete (kan også bruke havremel og andre meltyper)

♥ 50 g byggryn

♥ 1,5 dl kruskakli

♥ 1 1/5- 2 ts salt

♥ 1 1/5 ts bakepulver

♥ ca 2 dl melk, eller til deigen er passe i konsistens

Fremgangsmåte:

♥ Kok opp vann og tilsett bulgur i en bolle sammen med det kokende vannet (bulguren skal ikke koke opp, den skal kun stå i vannet som har kokt) dekk til bollen og la stå i 20-30 min til bulguren har trekt inn alt vannet.

♥ Sett ovnen på ca 225 grader

♥ Bland alt det tørre i en bolle og tilsett melken.

♥ Rør godt inn bulguren (som nå har svellet i ca 20-30 min) til alt er godt blandet sammen. Deigen skal være litt klissete.

♥ Kna deigen godt og fordel/trykk ned på et bakepapirkledd stekebrett. Den skal være noen få cm tykk.

♥ Sett inn i ovnen på midterste rille og stek i ca 20-25 min, se an steketiden. Brødet skal være gjennomstekt og få en gylden skorpe

Jeg ble veldig fornøyd med oppskriften og er helt sikker på at jeg kommet til å bake dette maaange ganger, det ble så godt. 

Håper dere har en fin kveld!

 

- Sara Eline

Tine

26.02.2015 kl.21:02

NAAAAM!

Ønsker du å følge bloggen min? Da kan jeg følge din også. Trykk på "legg til som venn" på bloggen min til venstre da :D

Iselin Renée

26.02.2015 kl.21:04

Det så kjempe godt ut :)

ingerslilleverden.blogg.no

26.02.2015 kl.21:04

Det så kjempegodt ut! :D

Synd ungene her får noia av frø, hehe :)

saraelineharaldsen

26.02.2015 kl.21:24

Iselin Renée: tusen takk :D ha en god kveld!

saraelineharaldsen

26.02.2015 kl.21:25

ingerslilleverden.blogg.no: hehe, det er ikke alle som er like glad i frø ;-) hehe. Tusen takk!

Thao

27.02.2015 kl.07:39

Åh det så både sunt og godt ut :) Må prøve å lage meg bulgurbrød en gang. Takk for at du delte oppskriften. Ha en fin helg.

Amalie Fernande

27.02.2015 kl.19:30

Hvor ser de lækre ud, og skøn blog du har! :-)

God weekend ♥

www.amaliefernande.dk

saraelineharaldsen

27.02.2015 kl.21:46

Amalie Fernande: tusen takk!! Så snill du er. Ha en fin kveld :-)
hits